Midwinterhoorn van chocolade steelt de show op kerstfestijn Eibergen

Op 14 December 2014 stond het volgende artikel in de Tubantia.

EIBERGEN - Praktisch geen plaats zónder kerstmarkt, in het weekend anderhalve week voor kerst. Die in Eibergen is dit jaar kerstfestijn genoemd. Aan de markt is een programma gekoppeld waarbij elk uur een ander 'plein' in de schijnwerpers staat. Maar in de praktijk zoekt het publiek zijn eigen weg, gelokt door wat het ziet, ruikt of hoort.Als het om de klanken van advent, kerst en winter gaat, stelen midwinterhoorns de show.

Lees meer: Midwinterhoorn van chocolade steelt de show op kerstfestijn Eibergen

De voorbereidingen voor het blaasseizoen worden al getroffen. Tijdens de cursus Midwinterhoorn bouwen die Jan Schelfhorst geeft zijn twee jeugdblazers, Laurens en Quincy, bezig hun eigen hoorn te bouwen. Daarnaast zie je op de foto's hieronder ook dat diverse volwassenblazers bezig zijn een hoorn te bouwen. Wilt u nu ook een eigen midwinterhoorn bouwen of een cursus midwinterhoorn leren spelen bijwonen, neem dan contact met ons op en meld u aan voor 1 van de cursussen.

Lees meer: Voorbereidingen seizoen in volle gang

Vier tonen zijn al heel mooi”

Sinds vorig jaar maakt het Midwinterhoornblazen deel uit van immaterieel cultureel erfgoed. Reden te meer voor Jan Schelfhorst om ook dit jaar weer cursussen te geven in het blazen op de midwinterhoorn. Vanwege het grote succes vorig jaar wordt er dit jaar ook weer een cursus midwinterhoornbouwen gegeven.

Lees meer: Cursus midwinterhoornblazen voor iedereen die dat leuk vindt

Zoals ieder jaar blazen wij ieder advents-zondag weer in de Gravenallee.
Zie de aankonding hieronder!

Lees meer: Bloazen in de Gravenallee

Pagina 3 van 4