Wij zijn een leuke groep midwinterhoorn blazers die de traditie in stand wil houden.

Onze voorman is Johan Braakhuis. Hij nam het initiatief om tijdens de Adventstijd te gaan blazen bij het bruggetje over de Weezebeek. (Nabij het huidige Waterschap gebouw). Het duurde niet lang of ook zijn broer Gerard Braakhuis ging meedoen.

Later volgden Ep Broekhuis, Nico Veenstra en René Coupée. Zij legden de basis voor het huidige blaasactiviteiten van de Midwinterhoornbloazers Almelo-Beeklust

In de adventstijd tot 6 januari (drie koningen) blazen we iedere zondag van 10.00 uur tot 11.00 uur in de Gravenallee. In december zijn wij veel te horen bij activiteiten in de stad, scholen, kerken en instellingen. Wij zetten ons in om tijdens bepaalde activiteiten het midwinterhoorn geluid te laten horen. 

De laatste jaren is de blazersgroep gegroeid tot een zeer respectabele groep. We hebben nu veel juniorblazers en geven inmiddels al enkele jaren ook voorlichting en les in het blazen op de Midwinterhoorn. Tijdens de Advent periode zijn onze blazers ruim 40 maal op pad om aan alle verzoeken te voldoen.

Naast het zogenaamde “publieksblazen” doen wij ook mee aan het senioren- en juniorenblazen. De afgelopen jaren bereikten wij hier goede resultaten.

Op de kalender is te zien waar dit evenement dit jaar plaatvind, net als al onze andere activiteiten.

Sinds 2013 staat het midwinterhoornblazen op het immaterieel cultureel erfgoed en wij zien het als onze taak om deze prachtige traditie door te geven aan de volgende generatie. Wij komen dan ook graag het een en ander over het midwinterhoornblazen vertellen en uitleggen hoe een hoorn gemaakt wordt. Wie dat wil kan natuurlijk zelf ook even proberen hoe het voelt om een hoorn te bespelen.

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com